Zierikzee

Autoschadeteam Kort

Heeft u autoschade opgelopen en bent u op zoek naar een autoschade hersteller in Zierikzee? Autoschadeteam Kort is hét autoschadeherstel bedrijf in Zierikzee.

Autoschadeteam Kort onderscheidt zich door een grote mate van flexibiliteit en kwalitatief hoogstaand werk. Wij maken gebruik van de meest geschikte en best passende technologie. Een efficiënte uitvoering van het schadeherstel maakt het mogelijk hoge kwaliteit tegen een gunstig prijsniveau aan te bieden. Onze medewerkers zijn professioneel en vakkundig.

De basis van Autoschadeteam Kort gaat ver terug. In 1935 werd de basis van het bedrijf gelegd door de heer A.P. Kort. Hij nam een schildersbedrijf over in Noordgouwe. Al snel kwamen zijn zoons in de zaak en werden er automobielen onder handen genomen. In 1963 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Zierikzee waar een zeer ruim complex werd aangeschafd. Aangezien het hier om een oude jamfabriek ging moest er wel het één en ander verbouwd worden. Destijds werd er een modern en ruim schadebedrijf neergezet.

In de loop der jaren heeft er nog een aantal verbouwingen plaatsgevonden. Doordat de familie Kort geboren en getogen is op Schouwen-Duiveland heeft zij zich een stevige positie op het eiland verworven. Van de kavel van 3.000 m2 is intussen ca. 1.500 m2 bebouwd.

Inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van de derde generatie, in de vorm van Erik-Jan Kort en Andre Kort. Het werk is in dezelfde tijd ook nogal veranderd. Tegenwoordig is de computer één van de belangrijkere instrumenten binnen een schadebedrijf, de techniek is behoorlijk veranderd, evenals de auto’s zelf. Wat echter gebleven is, is het handwerk en de liefde voor het vak. Schades herstellen blijft een ambachtelijk beroep: waar in de werkplaats bij een dealer de monteur veel meer een elektronicaspecialist is geworden, moeten de mensen in het schadebedrijf zowel verstand van elektronica hebben als verstand van ‘ambachtelijk’ uitdeuken.

Sinds 2007 is er een nieuwe ontwikkeling bijgekomen: de Baarends Autoschade Holding participeert in het bedrijf. Doordat de markt enorm snel veranderd was de familie Kort van mening dat het, met oog op de toekomst, verstandiger was om een sterke partner te zoeken, zodat het bedrijf ook in de toekomst bestaansrecht behoudt. Met de Baarends Autoschade Holding is een dergelijke partner gevonden.

Deze vestiging is aangesloten bij de landelijke keten Schadenet.

Openingstijden


maandag t/m vrijdag: 08.00 uur - 18.00 uur
zaterdag: 09.00 uur - 12.00 uur

Erik-Jan Kort

Erik-Jan Kort

Vestigingsmanager