Middeltjes voor krasverwijdering werken niet!

Het verwijderen van een kras in de lak met een huis-, tuin en keukenmiddeltje werkt niet goed. Dit meldt Focwa naar aanleiding van een artikel in het Algemeen Dagblad.

Tandpasta
In het artikel werd gesuggereerd dat krassen in autolak met eenvoudige tandpasta, koperpoets of WD40 kunnen worden weggewerkt en je als consument op die manier enkele honderden euro’s bespaart. Focwa reageert dat je met de huis-, tuin en keukenmiddeltjes de kras nooit volledig verwijdert. De kras zal zichtbaar blijven en er is kans dat bij gebruik van tandpasta er een doffe vlek overblijft.

Professioneel
Focwa wijst erop dat consumenten bij Focwa schadeherstellers verzekerd zijn van professionele apparatuur en vakkundigheid van de hersteller bij het herstellen van een kras. De kras wordt er tegen lage kosten verwijderd: “Ga dus niet zelf proberen een kras op je auto weg te werken, Focwa adviseert langs een schadehersteller te gaan die hier verstand van heeft en de kras of deuk niet alleen snel, maar ook netjes voor je kan herstellen tegen lage kosten.