Hands-ON

Wil jij een baan met toekomst? Hands-ON!

De kranten staan er bol van: er is een tekort aan vakmensen. De overheid heeft de afgelopen jaren sterk op een kenniseconomie ingezet en gestimuleerd dat iedereen door zou leren. Vergeten is dat we ook mensen nodig hebben die gewoon met hun handen kunnen werken!

Omdat de opleidingen hierdoor grotendeels zijn verdwenen heeft Autoschadeteam het initiatief genomen om, samen met de scholen in Zuidwest Nederland, dit probleem aan te pakken. Om deze reden is er een project gestart met een aantal VMBO-scholen waarbij leerlingen kunnen kiezen voor het keuzevak Autoschade & Spuiten (k/MET/8)

Leerlingen uit bijvoorbeeld de profielen Mobiliteit & Transport, Produceren, Installeren & Energie (PIE) en Dienstverlening & Producten (D&P) zouden dit keuzevak kunnen kiezen.

Het keuzevak wordt bij één van de twaalf Autoschadeteam vestigingen gevolgd. Dit kan bijvoorbeeld als invulling van de stage die een verplicht onderdeel is voor de VMBO-leerling. Het aftoetsen gebeurt op het bedrijf door de stagebegeleider en een docent van de school.

Dus:

  • Wil jij een introductie in een voor jou wellicht onbekend vakgebied?
  • Wil je de grondbeginselen van het schadevak leren?
  • Wil je een basis leggen voor een goede toekomst?
  • Wil je misschien zelfs verder leren in het vak en tegelijkertijd werken?

Maak dan nu de keus! HANDS-ON!

De opleiding kan gevolgd worden bij:

Het Goese Lyceum       Goes
Steenspil Halsteren
Nehalennia Middelburg
Edudelta College Middelharnis
Zwin College Oostburg
Da Vinci College Roosendaal
De Rede Terneuzen
Zeldenrust-Steelantcollege         Terneuzen
Scheldemond Vlissingen
Pontes Pieter Zeeman Zierikzee